Test sedlovky Kind Shock K-850

Jedeš na Mega a potřebuješ teleskopickou sedlovku? Máš hloupý nestandartní průměr sedlovky? Co s tím uděláš? Buď uvalíš sedm tisíc za novinku od Rockshoxe nebo pět za Kindshoxe, je i varianta mechanické sedlovky od Gravitydropru taky minimálně za čtverku. Nebo vyzkoušíš odpruženou teleskopickou sedlovku Kindshock K-850 za litr. Proč tak nízká cena? Bude to tím že sedlovka ja brána jako ODPRUŽENÁ s možností snížení délky.

Celková délka je 350 mm a zdvih jsem naměřil 90 mm. Průměr je 27.2 a přes redukci se dá použít na všechny rámy. Poctivý kus železa se projevil na váze 660 g. Testovali jsme na pevňáku i celopéru.

Video ze zkoušky…

testmen Otta: Po nasednutí na kolo sedlovka pod tíhou mých 92 kilo zajede 1-2 cm. Při jízdě nijak zásadně nepruží a to ani při hodně usilovným dupání do pedálů. Z tohodle sem měl největší obavu aby to nebyla houpačka, a ono to téměř nepruží. Po zatáhnutí páky zatlačíš na sedlo a nastavíš si menší délku sedlovky, ta si opět ponechá 1-2 cm pro svůj chod. Zasunutí s mou váhou jde bez problému. Po přesednutí na odpružený kolo se nic nezměnilo. Všechny rázy jdou do tlumiče, který je podstatně měkčí a sedlovka se chová téměř jako pevná. Při snižování zdvihu je potřeba více zatlačit, protože se dost propadá celá zadní stavba, ale všechno jde za chvíli nacvičit. Největší problém tedy vidím ve výběru správnýho sedla. Ovládací páčka má docela dlouhý chod a v kombinaci s testovacím sedlem nešlo nastavit ten nejlepší posez. Páka se hádala s plastovým krytem na špici sedla. Je potřeba vybrat si sedlo s vysokýma lyžinama a nejlépe s vybraným prostorem pod špičkou.  Tohle by šlo vyřešit modelem k-851 s dálkovým ovládáním z řidítek, jenže ten se u nás neprodává, cena z venku od 75 €. Na celoroční nasazení na pevňáka to zatím nevidím, ale pro Mega avalanche to bude dost v pohodě. Za tu cenu maximalní spokojenost.



Comments are closed.